I lördags bar det av söderut mot "hot water beach". På vägen stannade vi för att gå till "Cathedral cove". Det tog ca 45 min att gå och det var ju inte en rak stig precis. Vi började högst upp på ett "berg" och sedan gick stigen upp och ned hela vägen till Cathedral cove. Det var helt fantastisk utsikt där högst uppe och när vi sedan kom hela vägen ned kom vi fram till en fin strand som låg nere bland de stora klipporna. Där tog vi en fika och sedan var vi tvungna att vandra upp igen för att åka vidare. Men det var helt klart värt det trots att det var ganska jobbigt att gå dit. :)

På eftermiddagen kom vi fram till hostlet vi skulle bo på vid "hot water beach". Det var ganska nytt och jättefräscht. Hot water beach är en strand där vattnet under marken värmts upp av magman under markytan. När man sedan gräver fram vattnet är det alldeles varmt och bygger man en liten pool blir det ungefär om en jacuzzi. Man kan bara göra detta när det low tide och igår var low tide 01.30 på natten så vi kunde tidigast gå dit och gräva 23.30. Så som tidsfördriv hittade vi en stor studsmatta typ och då blev vi ju som 10 år igen, haha. Sen när vi ätit spelade vi kort med de andra som åker samma buss som vi och snackade. Trevligt. 23.30 gick vi ned till stranden tillsammans med de andra. Vilken upplevelse! Vi behövde nästan inte gräva alls för det varma vattnet trängde upp genom sanden och tro mig när jag säger att vattnet var VARMT. Det bokstavligt talat kokade på vissa ställen, så där vattnet trängde upp brände man sig. Men där det varma vattnet blandades med havsvattnet var det lite svalare så man kunde bada men fortfarande jättevarmt. Det var så jäkla häftigt att man liksom låg i en jacuzzi typ fast på stranden i marken. Som pricken över i:et var det helt stjärnklart och tusentals stjärnor på hela himlen. Ja det var minst sagt en häftig kväll.

Kram E & A

 

 
Cathedral cove
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Studsematta, yeay!
 
 
Hot water beach 
 
 
 

1 kommentarer

Anna Bergström

04 Nov 2013 19:15

Det här var ju rent magiskt så konstigt att marken har denna kraft. Måste varit helt otroligt att få uppleva!!Vilket gäng ni är så kul ! kram

Kommentera

Publiceras ej