De sista dagarna nu sen vi kom tillbaka till Gilligans efter Pullman har vi i princip inte gjort någonting. Vi har tagit det lugnt, gått till lagoonen och badat och solat lite, kollat lite affärer och kollat en till bio men den var för invecklad för att förstå utan svensk text. Det har varit så varmt här så man orkar inte vara ute i solen så länge. Vi har legat i solen max 2h, sen har vi fått spel. Har varit ca 35 grader i skuggan.

Vi har även gått till köpcentrat ett par gånger som bara ligger en liten bit härifrån. Anton har köpt så mycket som ett basketlinne och en keps. Jag har köpt två t-skirtar, flipflop, bikini, träningslinne, en vattenflaska och ett par byxor jag kan ha när vi kommer hem... Ja när man har gottat sig i tre och en halv månad får man räkna med att det sätter sig även om man önskar att det inte gjorde det. Förhoppningsvis behöver jag bara använda dem ett litet tag hemma. :) Vi har även spenderat ganska mycket tid på rummet. I 5 nätter bodde är 4 skottar. Killar allihopa och fy vad jobbiga dem har varit. Dem har inte visat någon hänsyn över huvudtaget när de kommit hem mitt i natten. Då har de bankat på dörren, tänt lamporna osv. Klockan 06.00 på mornarna har de gått upp och pratat jättehögt osv så vi vaknat men det värsta var ändå att de var så himla äckliga. De raknade sig i vasken och när jag sen kom dit var hela vasken full av hår, de slängde skräp osv över allt, de kissade på toalettsitsen och de bäddade inte ens sina sängar utan sov liksom direkt på madrassen. Fast det är ju i och för sig upp till dem. De lämnade iallafall igår så nu är det i princip bara jag och Anton kvar i rummet, riktigt skönt. Det bor en tysk tjej här också men hon är aldrig här och sover inte här heller. :)

De tre sista dagarna när vi eller jag iallafall tänkte satsa helt på solningen, blev det ingen sol. Det har regnat nu i tre dagar, såklart. Under hela Australien har det nog inte varit en molnig dag men självklart ska de komma de tre viktigaste dagarna. Så typiskt. Men vi är nog ganska bruna ändå, även om vi inte själva ser det.

Idag har vi passat på att mysa så mycket som möjligt för imorgon ska vi splittras. Anton har bestämt sig för att åka tillbaka till Sydney och jobba någon månad och jag har bestämt mig för att åka hem. Det känns lite jobbigt men lika snabbt som dessa tre och en halv månaderna har gått hoppas jag att denna tiden går nu innan Anton också kommer hem.

Nu på kvällen gick vi ut och åt på en mysig restaurang eftersom detta är vår sista kväll på resan. Ingen av oss kan förstå att det redan är slut och att vi ska splittras imorgon. Det känns lite overkligt men samtidigt ska det bli så skönt att få komma hem och äntligen få träffa alla man saknat så mycket och äntligen få sova i sin egen säng. Som jag har längtat efter det. Fast det känns att vi har varit borta länge ändå för jag är jättenervös för att komma hem. Fråga mig inte varför.

Imorgon lyfter första planet 12.45 australiensk tid, Anton landar i Sydney 22.00 och jag landar i Köpenhamn 12.30 på Tisdag. 

Kram E och 

 
Det finns en svensk affär här i Cairns som vi gick loss lite i ;)
 
 
Lagoonen
 
 
 
Här har vi bott nu i 9 dagar.
 
 
Men vi byggde vår egen lilla koja. :) 
I onsdags kom vi hit vid 10.30 och checkade in, de tittade väldigt skeptiskt på oss när vi kom in i lobbyn med våra stora ryggsäckar, kylväskor och allt vad backpacker livet kräver. Vi gick och åt en riktigt god frukost på ett café här i närheten och sen gick vi tillbaka och åkte rakt upp och lade oss vid poolen, tog ett dopp, solade lite och tog det allmänt lugnt. Vid 13.30 fick vi vårt rum. Det var ju ganska nice om man säger som så. Nu när vi är vana vid trånga stökiga rum med 8-10 sängar kändes det lite som att komma till himmlen. Nu hade vi äntligen en stor skön säng, eget badrum, massa space och sist men inte minst FRUKOSTBUFFÉ. Som vi har sett fram emot detta. Enda sedan vi bokade har vi räknat ned dagarna.
 
På kvällen hade vi köpt lite ost och kex och sånt till middag för vi var inte så hungriga. Så vi duschade och satte på oss våra vita morgonrockar och satte oss i fåtöljerna vid tv:n och åt. Såå mysigt, det var det bästa på länge så det har vi gjort nu varje kväll. 
 
På dagarna har vi tränat på hotellets gym, legat vid poolen och badat. Vi har spenderat mycket tid uppe på rummet också och utnyttjat varenda krona, haha. Ja man kan väll säga att vi har levt som två kungar i tre dagar men nu är det tyvärr slut. :( 
 
Det enda som varit lite jobbigt med dessa dagarna är att hela vår resa börjar närma sig sitt slut och det stora beslutet måste tas om vi ska stanna och jobba eller åka hem och jobba. Detta måste vi ha bestämt till på måndag och jag tror inte någon av oss vet riktigt vad vi vill och tankarna går åt alla håll och vi vill nog inte riktigt samma sak. Så nu ska jag Skypa med mamma och hoppas på att hon har något klokt tips om hur jag ska göra så kanske det blir lite lättare att ta ett beslut. 
 
Kram E och A
 
 
 
 
 
 
 Myskvällar!
 
 
 
 
Japp, jag har köpt ny bikini. Trekantsbikini till och med, plötsligt händer det.
 
 
Vi tyckte det var jättekul att ta foto i poolen.
 
 
 
Frukostbuffé!
 
 
 
 
 
 
 
 
Första kvällen här i Cairns var kvällen innan nyår så även om vi bodde på ett festhostel bestämde vi oss för att ta det lite lugnt, så vi köpte biljetter till nya Hobbit filmen. Den var bra men de är så låååånga. De är lite drygt tycker jag men annars var den bra. Vi trodde detta var sista filmen men det kommer en till märkte vi i slutet. 
 
På nyår gick vi först till lagoonen och badade lite sen var vi tvungna att shoppa. Anton fick lite panik för att han inte hade något att ha på sig på kvällen så det blev ett par nya shorts ett par skor och ett par flippflopp. Skitsnyggt allting. Allt var mörkblått... Tror inte alls att jag hade någon påverkan... ;) 
 
På kvällen sen gick vi först ut och åt med två svenska tjejer som bodde på samma rum som oss. Emilia och Nicole hette dem och Emilia hette Bergström i efternamn, lite roligt. Jättetrevliga var de och vi hade roligt tillsammans hela kvällen. Efter maten gick vi tillbaka till Gilligans (där vi bodde) och förfesta lite innan vi gick ner till själva festen. Lite annorlunda nyår som i princip var helt utan raketer osv men vi hade roligt så det gjorde inget. :) 
 
Dagen efter var vi tvungna att checka ut klockan 10 redan... Men det kändes inte så jobbigt för vi skulle ju checka in på Pullman direkt efter :D Nu har vi levt som kungar i tre dagar och imorgon ska vi tillbaka till gilligans tyvärr. Jag lägger ut hela Pullman vistelsen imorgon. 
 
Kram E & A
 
 
Såhär snygga glasögon får man ha när man kollar 3D bio.