Idag bar det av mot Rotorua. (Vi åker söderut). När vi var påväg hit skulle vi ta lite foto och då märker vi att kameran var urladdad. PANIK! Ja eftersom vi skulle till Hobbiton så fort vi kom fram till Rotorua men som tur var var vi lite tidiga så vi hann ladda den. Phu!

13.10 bar det av mot Hobbiton. För er som inte vet vad det är kan jag berätta att det är den lilla Hobbit byn, Fylke, som är med i "Sagan om ringen" trilogin och hobbit filmen. Dessa filmer har alltså spelats in här bland annat. Hur häftigt är inte det?!?!
Åhh det var så fint och helt magiskt. Kändes som att man tittade på en tavla eller något när såg ut över hela byn och även när vi gick där inne. Det var så fin utsikt och de har verkligen skött allting runt omkring för att det ska hålla sig i skick så det såg verkligen ut precis som i filmerna. Skitcoolt! Guiden berättade även precis vilka vinklar de spelat in ifrån och vad de spelat in var.

Peter Jackson som är regissören till filmerna är en riktig perfektionist. Sagan om ringen trilogin har kostat över 700 000 000 dollar.

Kram E & A

 

  
 
Detta är var de filmade den absolut första scenen.
 
 
 
 
Frodos hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta trädet är konstgjort och på det sitter 200 000 handgjorda löv som de klistrat på. Precis när de skulle börja spela in hade löven ändrat färg lite så då fick de handmjölka om alla löven... Perfektionist eller vad?
Trädet är precis ovanför Frodos hem.
 
 
Sista scenen ene ni sagan om ringen när Sam kommer hem till sin fru och sitt barn om även var hans riktiga barn. 

2 kommentarer

Anna Bergström

04 Nov 2013 19:11

det här måste vara som rena sagan för er. Anton du har ju alltid gillat filmerna och sedan få se detta i verkligheten måste vara grymt. Så grönt och fint allt är vilken natur känns så fräscht. kram

Ingela Nyberg

05 Nov 2013 18:42

Såå spännande och kul att få se detta! Riktigt fina "hus" och härlig miljö. Bara att njuta....

Kommentera

Publiceras ej