Denna veckan har vi rest varje dag och därför har jag inte hunnit skriva här på bloggen så nu kommer långt inlägg från hela veckan.
 
I söndags efter skydivet åkte vi vidare till Westport. Kändes som en liten by, hände inget speciellt där. Vissa åkte och surfade på stranden men det var ganska dyrt och vi surfade ju en hel vecka så vi gick runt lite i området istället. 
 
I måndags åkte vi vidare till Lake Mahinapua. Hostlet låg precis vid denna sjön och där var jättefint. På kvällen åt vi BBQ med alla de andra och sen kollade vi solnedgången på stranden. Mysigt! 
 
I tisdags åkte vi till Franz Josef som var den minsta lilla byn jag varit i. Ganska mysig men väldigt liten och väldigt långt till nästa by eller stad. Här kunde man åka upp till glaciären med helikopter vilket många gjorde. Dock inte vi. Det kostade 2000kr och vi har ju sett glaciärerna i alperna så vi struntade i det vilket var tur för de som var där tyckte inte det var jättespeciellt och tyckte inte det var alls värt pengarna. Jag gick ut och sprang den ena kvällen, inte det bästa stället att springa på eftersom det var så litet men det gick. ;) Vi var i Franz josef i två dagar så andra dagen gick jag och Kirsty till glaciären. Eller till en plats där man kunde se glaciären. Det var låååååångt dit. Vi gick i 3h så när vi kom tillbaka till hostlet var jag ganska trött. 
 
Igår åkte vi till Wanaka. På vägen stannade vi vid ett par sjöar och en strand som var helt magiska. Första sjön var Lake matheson. Tyvärr var det molnigt när vi kom dit. Tydligen ska det vara helt underbart fint när det är sol. Blev inte riktig samma med molnen men det var fint ändå. :) Sen åkte vi till en strand där vi såg delfiner. "Hector's deolphin" som är världens minsta delfinart. Därefter åkte vi och tittade på ett vattenfall, det var fint men vi har sett så många vattenfall nu så det är inget speciellt längre. Men sen däremot åkte vi till den absolut finaste sjön och utsikten jag någonsin sett. Det var helt magiskt och kändes som att man stod och tittade på en tavla. Vattnet var helt isblått och sjön låg precis vid bergen. Åhh det var så fint. Lake Hawea heter den.
 
När vi kom till Wanaka åkte vi och handlade lite sedan gick jag ut och sprang en runda runt Lake Wanaka. Vi tyckteom wanaka båda två. Där var mysigt och fint med sjön mitt i allting och bergen i bakgrunden, men den var inte riktigt lika fin som Lake Hawea. På kvällen gick vi en runja vid sjön och tog lite bilder. 
 
Idag åkte vi till Queenstown. Här också fint men verkar vara en gans galen stad på nätterna så ikväll ska vi ut på två olika barer varav den ha serverar gratis drinkar... ;) så nu blir det fullt ös medvetslös!
Nä vi kommer ta det lugnt för imorgon väntar något galet... 
 
Kram E & A
 
 
Lake Mahinapua
 
 
 
 
Solnedgången på stranden vid Lake Mahinapua
 
 
 
Ja vi spelar väldigt mycket kort och väääääldigt mycket skitgubbe. Det börjar bli seriöst på riktigt nu...
 
 
Glaciären i Franz Josef.
 
 
 
 Lake Matheson
 
 
Ljunghusen eller NZ?
 
 
 
 
 
Lake Hawea, eller hur ser det helt magiskt ut?!?!
 
 
 
 
Lake Wanaka
 
 
 
 
 
Det här med Anton och att ta seriösa bilder hjobbar jag på men har inte lyckats än ;)
 
 
 
 
QUEENSTOWN
 
 
Skulle ta gruppfoto med bussen vi är på.
 
 
Mormor håll för ögonen så du inte får en hjärtattack! Såhär såg vårt rum ut när vi kom idag... vi fick lite andnöd men det är bara tre nätter. Bara att stå ut...
 
 
 
Vår hörna är lite mer clinisk.

2 kommentarer

Anna Bergström

15 Nov 2013 12:45

Så kul att se. Kunde inte undgå att läsa er sista rad hm......... kram

Ingela Nyberg

15 Nov 2013 22:11

Verkligen fantastiska bilder!
Vad är det som ska hända i morgon (idag)? Är det vad jag befarar?

Kommentera

Publiceras ej