Igår steg vi upp 06.30 för att åka vidare till Waitomo som var nästa stopp. På vägen dit stannade vi vid "Karanghake goldmining". Det var en guldgruva förr men nu finns där inget guld längre så nu kan man istället gå och titta där. Promenaden tog ca 45 min och vi gick in en liten bit i grottan, såg järnvägen där de fraktade guldet och den häftiga naturen runt omkring.

13.35 kom vi fram till hostlet och 13.45 kom de från black water rafting och hämtade oss som skulle göra "black abbys". Ja nu undrar ni såklart vad detta var för någonting. Det var ett äventyr 30-65m under marken, helt enkelt. Vi klättrade ner i ett 35m djupt hål in i en stooor grotta. När vi kom ned var det helt bäcksvart och som ett rum av massa sten, högt i tak. När alla kommit ned gick vi vidare i en liten gång i grottan och då kom vi fram till en linbana som vi fick åka med en och en i mörkret ännu längre ned och då kom vi ned till vattnet. Vi fick hoppa i vattnet eller vi rättare sagt gjorde en volt ned i vattnet. Riktigt coolt och sedan gick vi runt där nere och kollade med våra pannlampor i grottan. Vi hade våtdräkter på oss men det var så jäkla kallt ändå. Man fick en chock när vi hoppade ned i vattnet men det var bara att gilla läget. Det är så svårt att förklara hur det var här men det var så häftigt och vi har aldrig gjort något liknande. Tänk er själva att åka ned i ett trångt hål som var som ett stup 35 m ned i marken i grotta. Där nere var det sten och olik djupt över allt. Riktigt trånga gångar där vi fick kråla oss fram i vatten och när vi skulle ta oss upp igen klättrade vi uppför grottväggarna i ett forsande vattenfall. Åhh det var så häftigt, ni anar inte. När vi kom upp var vi som isbitar hela högen så då fick vi ta en varm dusch och sedan fick vi varm soppa och bagels.

På kvällen var vi helt slut, speciellt eftersom vi gått upp så tidigt många dagar nu. Så då blev det läggdags tidigt.

Kram E & A

Ps: Vi har bilderna på ett USB frn grottan och kunde inte få in dem på ipaden så de kommer upp vid ett annat tillfälle.

 
 
 
 
 
Guldgruvan
 
 
 
 Black water rafting
 
 

2 kommentarer

Anna Bergström

04 Nov 2013 19:13

det här var ju rent galet!! var ni inte rädda panik säger jag men vilken upplevelse så fantastiskt! Vad kul att ni skriver om allt känns verkligen som vi får vara med er hela tiden så tacksamma för det. Tur att man inte vet vad ni gör förrän ni skriver om det -bäst så för en mammas hjärta kram

Ingela Nyberg

05 Nov 2013 18:46

Puh...tur att ni inte har klaustrofobi :-) Jag kan tänka mig att det var häftigt och väldigt annorlunda.
Jag håller med Anna om att det ibland är tur att vi inte vet innan vad ni kommer att göra :-)

Kommentera

Publiceras ej