Igår kom vi fram till första stoppet med bussen som är Pahia och "the bay of Islands". Paihia är en liten by typ som ligger väldigt långt norrut. Runt omkring och utan för ligger det vääääldigt många öar och därför kallas den även för "the bay of Islands". Vi tog en runda och gick i ca 2,5h och tittade här runt omkring. Här är väldigt fint men vi har inte riktigt vant oss vid att det är så mycket kallare här. Idag fick vi dessutom reda på att det är ännu kallare söderut så jag får nog införskaffa mig lite tjockare kläder och en jacka... Det hade vi inte riktigt räknat med. 
Iallafall, på kvällen var det BBQ här på hostlet som vi åt och sen fixade vi inför idag eftersom vi skulle åka klockan 07.20.
På tal om hostel. Detta är första gången vi sover med andra. Innan har vi ju haft lyx och sovit själva men nu är det slut på det men det är helt okej. Eller iallafall var denna natten det.
 
Idag åkte vi iväg tidigt imorse på "Cape reinga - turen". Vi åkte först till en jättegammal skog där det fanns 600år gammal träd. Därefter åkte vi till ett litet bageri och åt frukost i en annan liten by. Sen bar det av till en strand som låg nere bland "kullarna" (nu snackar vi inte kullar som ligger nere på näset) där man kunde se ut över stilla havet. Därefter kom vi till det kända "Cape reinga" det är där stilla havet möst med det tasmanska havet och det ligger så långt norrut du kan komma på NZ. Det var riktigt häftigt att se för man kunde verkligen se hur de två olika haven möts. 
Bara en liten bit därifrån fanns stoooora sanddyner där vi åkte Sandboarding. Kul och snabbt gick det men det var typ storm och sanddyner+storm=ingen bra combo. Hade sand precis överallt när vi kom hem, underkläder, öron, håret, ögonen ja överallt. 
 
Sista stoppet var 90 mile beach och det var en av de sjukaste stränderna vi sett. Tyvärr var vädret sådär men det gjorde ingenting. Den var säkert 100m bred (lowtide) och 88km lång. Ni får själva söka upp varför den heter 90 mile beach när den bara är 55 mile. Vi körde ner med bussen på stranden och körde längs med stranden. Riktigt häftigt. Sanden var så packad så det var som att köra på asfalt, kändes det som iallafall. 
 
Det var även en häftig upplevelse att bara sitta på bussen och kolla på naturen och miljön här. Det är helt otroligt. Grästäckta berg och fält överallt, odlingar och farmer. Det känns så fräscht på något sätt. Man förstår ju varför de spelade in "Sagan om ringen" filmerna här. 
 
Nu nu på kvällen har vi inte gjort så mycket. Vi är nog lite jetlaggade efter resan hit och dessa två tidiga mornar så nu blir det kudden som gäller. Imorgon åker i tillbaka till Auckland och sedan fortsätter vi söderut. 
 
Kram E&A
 
 
Gamla skogen, ca 600 år gammalt träd.
 
 
 
 
Lunchdags, nöjd kille. (muskelförtvining)
 
 
 
 
Här bakgrunden kan ni se hur stilla havet och det tasmanska havet möts.
 
 
 
SANDBOARDING
 
 
 
 
 
 
90 mile beach 
 
 

1 kommentarer

Anna Bergström

01 Nov 2013 13:26

Morfar hälsar han är imponerad av era bilder och berättelser så roligt kram

Kommentera

Publiceras ej