Dag 1

I torsdags åkte vi vidare till Hervey Bay. Ganska tråkig liten stad eller by men det är iallafall härifrån man åker ut till Fraser Island. Vi kom fram vid halv 3 till hervey bay. Vi hann bara precis checka in sen var det dags för introduktion inför Fraser Island och direkt efter det åkte alla som skulle åka dit i samma grupp som oss till supermarket för att ladda upp med mat till hela helgen. Vi var ju iväg i 2 nätter och 3 dagar.

Dag 2 

Klockan 06.00 dagen efter var det utcheckning från hostlet och sedan såg vi film om hur allting fungerar på Fraser Island osv. Det är ju en sandö vi skulle köra runt på i tre dagar med lite vilda djur osv så den handlade mest om säkerhet. Man var tvungen att vara 21 år för att få köra bilarna så jag och Anton fick inte köra, tyvärr. :(

Efter filmerna packade vi bilarna och sedan var vi påväg mot fraser. Vi åkte båt över och första stoppet var en ganska fin sjö men vi badade inte för vår guide sa att vattnet förstörde badkläderna. Sen åkte vi till ja jag vet inte, någonstans mitt i skogen där vi gick en liten runda och sedan åt vi lunch där. 

Killen som körde vår bil var ett riktigt stolpskott. När vi äter lunch ställer han sig och öppnar en starköl. Jag och väldigt många andra sa till honom att det kanske inte är så smart att dricka nu när du ska köra och det är liksom olagligt men han bara "äh, det är lugnt" typ. Ja ni kan ju tänka er hur jag blev då. Jag blev så jäkla irriterad och arg. Vem är så dum i huvudet helt ärligt. Han kör en bil han aldrig kört innan på en sand ö med världens sämsta vägar. Smala och bara massa mjuk sand med 5 personer han aldrig träffat innan som betalat 60$ i deposition var om det skulle hända något med bilen. Nä men att köra full var väll ingenting... Riktig idiota. Jag vägrade åka med honom så jag sa till vår guide om hur läget var och sen fick inte han köra mer... Ha! Nu kanske ni tycker jag är en liten skvallerbytta men att åka med någon som druckit, där går gränsen för mig och det var många andra som tyckte likadant och sa till honom också. 

Iallafall så åkte vi till en annan sjö sen "lake wabby". Så himla fin sjö. Tog en halvtimme att gå dit i sanden genom skogen och när man kom ut ur skogen såg det ut som man hade hamnat mitt i öknen och sen var det jättebrant en bit bort och där nere låg sjön. Ganska häftigt. Det gick liksom från öken till sjö och sedan bakom sjön var det skog igen. Här här var vi tre timmar innan det var dags att åka till campingen.

Vi grillade hamburgare till middag och alla satt vid ett bord och spela kort och åt. Det var kul. Lite senare gick de flesta ner på stranden, vi följde med men det var kallt så vi gick tillbaka ganska snabbt igen. Då var det bara 4 svenska tjejer som var kvar vid campingen så vi satte oss och snacka med dem. Plötsligt tyckte jag något rörde sig bakom oss så jag vände mig om och där stod en Dingo. :O En Dingo är en blandning mellan typ en varg, räv och hund. Ganska stora djur och dessa kan attackera människor. Oftast gör de ingenting men de kan och det har hänt. Därför var vi hela tiden tvungna att gå i grupper och aldrig ensamma på ön för då är man ju ett lättare byte. På väldigt många ställen på ön var där skyltar där det stod "Danger!" och bilder på dingos så helt ofarliga är dem inte. De flesta var nere på stranden så det var bara vi 6 vid campingen så ja lite puls fick man ju men som tur var kom han guiden och jagade bort honom men det tog inte så lång tid innan han var tillbaka igen. Ingenting hände iallafall, det var en snäll Dingo. ;) När de andra kom tillbaka vågade vi gå till våra tält och lägga oss. 

Dag 3

Klockan 7.00 väckte "Rango" (vår guide) oss och då hade man lagom ont i kroppen haha. Vi låg bara på liggunderlag, vi hade inga kuddar, ingen sovsäck eller något sånt och det var typ bastu i tältet. Panik fick jag och försökte ta mig ut ur tältet men jag kom inte ut för det var något som tog emot. Det var Anton som hade satt silvertejp längs hela vägen där nere, haha. Han var lite rädd att en dingo skulle komma in under natten. ;) Tillslut kom jag ut iallafall. 

Klockan 8.00 gav vi oss iväg och denna dagen bestämde vi oss för att vi skulle ha en svensk bil så vi och de fyra tjejerna var snabba och tog en bil för oss själva. Först åkte vi till "Eli creek" en liten å typ. Ganska mysig. När vi står vid bryggan och ska hoppa ner kommer ett killgäng och det var inte vem som helst. Gustaf var en av dem. (En av Antons bästa vänner hemifrån). Helt chockade blev vi allihopa men det var jättekul att få träffa honom. Speciellt för Anton. Tyvärr så kunde vi inte snacka så länge för vi skulle åka vidare och alla stod och väntade på oss men vi skulle åka samma tur som honom så vi träffade honom lite senare igen.

Nästa stop var vid ett vrak. Det hade legat där i 45 år tror jag så mycket låg under sanden men det var en stor båt så det var häftigt att se. Sedan åkte vi den bumpigaste åkturen jag varit med om in i skogen till en liten sjö där det fanns fullt med små sköldpaddor. Sen skulle vi tillbaka igen... och då åkte vi och käka lunch.

Efter lunch var det dags att åka till champagnepoolerna. För att komma dit var man tvungen ett åka över sandvallarna så man kom över på andra sidan stranden. Här var väldigt mjuk sand så det var väldigt lätt att fastna. Vi såg två bilar som hade fastnat precis i början bara. Så alla sa till Hedvig som körde att nu måste du gasa om vi ska komma över här och det gjorde hon... Vet inte riktigt hur jag ska förklara den lilla turen över på andra sidan. Men en nära döden upplevelse är nog bästa beskrivningen, haha. Vi flög till höger och vänster och bilen åkte precis överallt men roligt var det iallafall och Gud vad vi skrattade. Men hon klarade det och vi kom över utan att fastna. :D

Champagnepoolerna tyckte vi inte var något speciellt. Anledningen till varför de heter som de heter är för att när vattnet slår över stenarna eller klipporna så blir vattnet skummigt och bubblar lite men inte mer än så. Här träffade vi Gustaf igen iallafall så det var kul.

När vi åkte skulle vi tillbaka samma väg igen men denna gången gick det lite bättre. Gasa behövde man men kanske inte riktigt så mycket som första gången. ;) nu stannade vi vid en stor klippa där vi gick upp. Där var jättefin utsikt åt alla håll. Indian någonting hette den. Sen blev klockan ganska mycket och vi var tvungna att åka tillbaka till campingen innan det blev mörkt. Vi åt hamburgare denna dagen också sen gick vi in i vårt tält och spelade kort med de andra svenskarna.

Dag 4 

Jag vaknade vid 6.30 och kunde inte sova mer. Vi sov inte så bra i tältet direkt. Precis när jag tänkte gå ut ur tältet kom det en Dingo precis utanför vårt tält. Så nej jag gick inte ut. Väntade en kvart innan jag våga stoppa ut huvudet och kolla om den var borta. Klockan 8 åkte vi iväg till "lake mckenzie". Många säger att denna sjön ska vara så himla fin men så vi blev lite besvikna när vi kom dit för vi tyckte inte den var såååå speciell. Kändes bara som en vanlig sjö. Kanske var för att vi sett så mycket finare sjöar på Nya Zeeland. Här stannade vi iallafall i tre timmar och solade och badade. Sen var det bara ett stopp kvar där vi lunch innan vi skulle ta båten tillbaka till Hervey bay.

När vi kom "hem" igen var vi väldigt trötta allihopa och vi hade inte duschat på 3 dagar så man kände sig sådär fräsch. Vi bestämde med de andra svenskarna att vi skulle ha en riktig tacokväll tillsammans nu sista kvällen innan vi skulle splittras så vi åkte till mataffären och köpte allt för att kunna göra en riktigt god tacos. 

När vi skulle börja laga maten och kom mer till köket såg det ut som om tredje världskriget hade startat. Där var mat och tomma burkar och skit överallt. Där fanns inte någonting som var diskat och alla stolar var borta. Där fanns inte ens diskmedel så att vi kunde diska undan. Jag och Lisa gick till receptionen och berättade som det var och svaret vi får var i princip "ja tyvärr men jag kan inte göra något". Vi frågade om vi iallafall kunde få diskmedel men det hade han inget. Då blev jag lagom irriterad och sa till honom att vi kan inte laga mat i det köket och vi måste äta så någonting måste göras typ också gav jag honom onda ögat. ;) men det funka för vi fick en nyckel till ett av de andra "husen" där ingen bodde så fick vi använda det köket. Nu hade vi ett helt fräscht kök för oss själva. :D (man ska inte ge sig)

Vi hade en jättemysig kväll och det var den bästa tacosen vi ätit. Som vi har längtat efter tacos. Till efterrätt åt vi glass sen var vi ganska mätta allihopa. 

Vi har haft tre helt fantastiska dagar och fått lära känna nya människor vi verkligen haft jätteroligt med.

Kram E & A

 
 
Lake wabby
 
 
 
 
 
 
Hamburgare, mums!
 
 
Hela frasergänget samlade.
 
 
De fyra svenska tjejerna.
 
 
Eli creek, här träffade vi Gustav.
 
 
Apa?
 
 
Vraket
 
 
Färgade sanden
 
 
Champagnepoolerna, här träffade vi Gustav igen.
 
 
 
Indian någonting 
 
 
 
 
 
Detta är en dingo :O
 
 
Josefine och Julia 
 
 
Martin Bergströms dolda tvilling?
 
 
Campingen
 
 
Lake mckenzie
 
 
 
Tacokväll...
 
 
Och glasskväll. 
 

2 kommentarer

Anna Bergström

18 Dec 2013 08:59

VAD KUL ATT NI SKRIVER OM VARJE DAG DÅ FÅR MAN LITE KOLL PÅ HUR FÄRDEN GÅTT. ANTON VAD ROLIGT ATT TRÄFFA GUSTAV MÅSTE HA KÄNNTS KONSTIGT SÅ LÅNGT HEMIFRÅN OCH SÅ HELT PLÖTSLIGT... VILKE UPPLEVELSE!

Ingela Nyberg

18 Dec 2013 20:21

Klokt av dig att stoppa den drickande chauffören.
Det gillar mamma :-) Jätteroligt att läsa om era äventyr, jag förstår att ni haft jättebra dagar.
Kram mamma

Kommentera

Publiceras ej